Informacja prasowaPoznań, 12 sierpnia 2016 r.Tortilla w stylu orientalnym – szybko i pysznieProstym, smacznym i niezwykle szybkim w przygotowaniu daniem jest tortilla – czyli placek z mąki pszennej. Służy, jako podst
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:Ravioli z dynią• Czas przygotowania: 30 minut• Poziom: średniSkładniki:Makaron:– 300g mąki– 1 jajko + 9 żółt
HIT: Domowe lody z dwóch składnikówJeśli lubisz własnoręcznie robić desery, ten przepis jest idealny dla Ciebie. Niewiele osób wie, że pyszne lody o smaku toffi czy truskawek można przygotować z dwóch prostych składników
Informacja prasowa TovagoPaździernik 2015Rozgrzej się jesienną przekąską!Gorące i słoneczne lato pozostaje już tylko w naszych wspomnieniach. I choć październikowe słoty nie nastrajają zbyt optymistycznie, jesień na tal
Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowejFocaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do r�
Informacja prasowa27 grudnia 2016Czosnek na zimowe dolegliwościCzęsto słyszy się, że czosnek to naturalny antybiotyk. Trudno się z tym nie zgodzić. Jest to najlepsze naturalne lekarstwo w przypadku przeziębienia, infekcji or
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”W upalne dni istotną rolę w kuchni odgrywa lodówka. Jesienią uwaga miłośników gotowania skupia się zaś na piekarniku. Z jego pomocą można bowiem przygotować ciepłe dani
Lekkie bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, jabłuszkami kaparowymi i płatkami czosnkuProsty i szybki przepis na aromatyczne, lekkie danie bezglutenowe, które z pewnością podbije podniebienie niejednego smakosza będącego na bez
Pyszny lekki tort orkiszowy z puszystym kremem z ricotty i chrupiącymi puffingowanymi wiśniamiOto przepis na wyśmienity a jednocześnie lekki tort czekoladowo – wiśniowy. Tort nie zawiera białej mąki pszennej i ma obniżoną z
Warszawa, wrzesień 2016 r.Słodkie a’la tiramisu z żurawinąZe śmietaną, owocowy, czekoladowy, a może z nutką pikanterii? – desery zaskakują smakiem i propozycjami podania. Wybór przekąski często zależy od dostępnośc