Przepis na Łososiowy pucharek z avocado, który jest chyba najciekawszym przepisem na przystawkę. Jest to przepis na najciekawszą przystawkę jaką znam, o bardzo zaskakującym połączeniu składników i widowiskowym wyglądzie J P
Niebanalne pomysły na danie z grilla!Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Marka Jan Niezbędny przygotowała kilka prostych, ale oryginalnych przepisów, które możemy zaskoczymy naszych goś
Informacja prasowaPoznań, 14 marca 2017 r.Przepis na tagliatelle z groszkiem i suszonymi pomidoramiPasta to jeden z ulubionych składników kuchni włoskiej. Włosi kochają makaron w niemal każdej postaci. Występuje on w wielu
Informacja prasowaŁódź 30 sierpnia 2017 r.Orientalne przekąski – w sam raz na drugie śniadanie do szkoły Posiłkiem, który dostarcza dzieciom potrzebnej w ciągu dnia energii jest drugie śniadanie. Niestety, często zastę
Smaki Dalekiego WschoduKażdy z nas ma za sobą kilka dalekich podróży, jeśli nie krajoznawczych, to na pewno kulinarnych. Jedząc Margheritę odwiedzaliśmy Włochy, rozkoszując się serem pleśniowym zawitaliśmy do Francji, a z
Informacja prasowaŁódź, 13 lutego 2017Smaczne kotleciki wegetariańskie z cieciorki – zrób je sam! Charakterystycznym składnikiem dań kuchni Bliskiego Wschodu jest cieciorka. To roślina strączkowa, nazywana często „groc
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SPAGHETTI ALLA CARBONARASkładniki:500 g spaghetti200 g guanciale (podgardle wieprzowe)4 jajka30 g startego sera pecorino
Informacja prasowaPoznań, 15 listopada 2016 r.Rozgrzewające kremy z nutką OrientuJesienią i zimą w naszym codziennym menu nie powinno zabraknąć rozgrzewających potraw, pełnych ziół oraz przypraw. Dlaczego? O tych porach r
Informacja prasowaPoznań, 14 października 2016Jesień na talerzu – smakołyki ze słoikaJesień, szczególnie ta na talerzu, wcale nie musi być nudna i szara. Choć o tej porze roku coraz trudniej o świeże warzywa, to warto z
Informacja prasowa21 kwietnia 2015 r.Zupa z soczewicy nie jedno ma imięSmaczna, zdrowa i idealna do eksperymentów kulinarnych – soczewica na stałe weszła do naszego menu. Wystarczy odrobina fantazji i zupa z soczewicy z serii