Inspiracje kulinarneWarszawa, 20 listopada 2015Kurczak z dynią, suszoną żurawiną i szałwiąKażdy, nawet początkujący kucharz ma w swoim repertuarze danie popisowe. Taka potrawa jest prosta, ale efektowna i zawsze się udaje.
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Odpowiednio przygotowane i doprawione potrawy nie tylko zaspokajają głód, ale także rozgrzewają. Sok, zupa i ciasto z przyprawami korzennymi to idealne propozycje dla zmarzluch
Informacja prasowa – DiamantWrzesień/Październik 2017Idealne gofry z cukrem trzcinowymGofry, jeden z ulubionych deserów zarówno dzieci, jak i dorosłych, zazwyczaj kupujemy już gotowe, w restauracji czy budce nad morzem. Ale
Halloweenowe czekoladowe muffinki ze śliwką kalifornijskąSkładniki: 100 g masła (pokojowa temperatura) 40 g puree ze śliwki kalifornijskiej (zblenduj 30 g śliwek kalifornijskich z 10 ml wody) 100 g mąki z dodatkiem
Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijskąPrzepis autorstwa Katarzyny Marciniewicz – ChilliBite.plSkładniki: 100g śliwek kalifornijskich 30g ekologicznych płatków kukurydzianych 100%, bez cukru 30g migdałów bl
Placki z cukinii ze śliwkami kalifornijskimi i natką pietruszkiSkładniki:Ciasto: 2 średnie cukinie ok. 60 dkg 1 większy ziemniak 3 łyżki mąki orkiszowej 15 dkg śliwek kalifornijskich 3 łyżki posiekanej
III. Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskimW asortymencie firmy TARSMAK znajdziemy pięć sosów uhonorowanych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Jeden z nich jest wyśmienitym dodatkiem do faszerowanych ziemniak�
Informacja prasowaWarszawa, 19 grudnia 2016Regionalne święta z bakaliami Regionalne święta to smaki i zapachy naszego dzieciństwa. To potrawy, które pieczołowicie przygotowywały nasze babcie według receptur i przepisów prz
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” – pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana,
Rurki skręcone z orzechami i gorgonzoląCzas na poznanie włoskich tortiglioni – skręcanych rurek, które doskonale komponują się z wszelkimi mięsnymi sosami! Kształt i struktura tego makaronu powodują, że sos bardzo dobrze