Informacja prasowaPoznań, 16 września 2016 r.Kuchnie świata – które z nich warto poznać?Gotując na co dzień, z reguły po pracy, gdy nie mamy zbyt wiele czasu, stawiamy najczęściej na tradycję i przepisy, które dobr
Inspiracje kulinarneWarszawa, 1 grudnia 2015Ślimaki z ciasta francuskiego z migdałamiPrzygotowując słodkości warto pamiętać, że niesamowity smak i przyjemność z jedzenia nie zawsze muszą wiązać się z rezygnacją z cenn
Informacja prasowaPoznań, 14 października 2016Jesień na talerzu – smakołyki ze słoikaJesień, szczególnie ta na talerzu, wcale nie musi być nudna i szara. Choć o tej porze roku coraz trudniej o świeże warzywa, to warto z
INFORMACJA PRASOWAWłocławek, 28.04.2014 r.Grillowa majówka z tortillą w roli głównejDługi majowy weekend to doskonała okazja, by oficjalne otworzyć sezon grillowy i zaprosić bliskich na imprezę pod chmurką. Wzbogaćgrill
Neapolitańskie przysmaki – bucatini z warzywamiNeapol to kwintesencja włoskiej kuchni – to właśnie w tym regionie Italii wynaleziono makaron z sosem pomidorowym oraz pizzę. Z Neapolu pochodzi także makaron bucatini, czyl
Arancino (lub arancina) to niekwestionowana królowa sycylijskiego streetfoodu. Jest to smażona kulka ryżowa o średnicy 8-10 centymetrów z różnymi nadzieniami; może być to mięso, sos pomidorowy, mozzarella, groszek lub inne. N
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.OMLET Z WARZYWAMI Składniki: 8
Naleśniki na słono czy na słodko? Na zdrowo! Przepis na pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegeteriańskim paprykarzemZe szpinakiem, serem, cukrem, dżemem, warzywami, jabłkami czy mięsem – to wszystko już było i wielu z
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESESkładniki (dla 4 osób):Składniki (dla 4 osób):500 g makaronu tagliatelle all’uovo (jajeczne)Na ragu’
Informacja prasowaWarszawa, 02 lipca 2015Bakaliowe latoLatem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z