Informacja prasowaPaździernik 2016Orzechowa jesień na słodko!Babeczki bananowe z masłem orzechowymCoraz dłuższe październikowe wieczory sprzyjają domowym spotkaniom z przyjaciółmi lub spędzaniu czasu z rodziną w kuchni
Informacja prasowaPoznań, 22 września 2016 rokuPrzepis na herbaciane ciasteczka z nutą jaśminuTo, co charakteryzuje jaśminową zieloną herbatę to wspaniały zapach, złoty kolor i wiosenny delikatny smak. Trunek kiedyś pity
Przepis na Łososiowy pucharek z avocado, który jest chyba najciekawszym przepisem na przystawkę. Jest to przepis na najciekawszą przystawkę jaką znam, o bardzo zaskakującym połączeniu składników i widowiskowym wyglądzie J P
Warszawa, listopad 2016 r. Chrupiąca jesienna przekąska, czyli placuszki warzywne z twarożkiemW listopadowe wieczory zwykle mamy ochotę na małą przekąskę, która poprawi humor i rozgrzeje po całym dniu
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca:PIEROGI Z RABARBAREM, TRUSKAWKOWY MUS, MIĘTOWA ŚMIETANA • Czas
Informacja prasowaPoznań, 25 stycznia 2017 r.Pyszne pancakes z owocami – pomysł na deser i śniadanie Idealnym pomysłem na słodkie śniadania i pyszne desery są puszyste amerykańskie naleśniki, czyli pancakes. To bardzo pr
Informacja prasowaWarszawa, 19 grudnia 2016Regionalne święta z bakaliami Regionalne święta to smaki i zapachy naszego dzieciństwa. To potrawy, które pieczołowicie przygotowywały nasze babcie według receptur i przepisów prz
Ryba w roli głównejZawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodn
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.DORADA PIECZONA W SOLI Składniki:1 dorada (500 g)2 kg gruboziarnistej soli morskiej1 gałązka rozmarynu3 pla
Smaki Dalekiego WschoduKażdy z nas ma za sobą kilka dalekich podróży, jeśli nie krajoznawczych, to na pewno kulinarnych. Jedząc Margheritę odwiedzaliśmy Włochy, rozkoszując się serem pleśniowym zawitaliśmy do Francji, a z