Informacja prasowaPoznań, 5 października 2016 rokuCiasto biszkoptowe nasączone herbatą i przełożone konfiturą jeżynowąWszystkim tym, którzy co i rusz poszukują nowych przepisów na słodkie smakołyki, polecamy przepis na
15 lipca 2015 r.Placki ziemniaczane nie jedno mają imięPlacki ziemniaczane, – kto z nas ich nie lubi? Usmażone na złoty kolor, z wierzchu chrupiące, a w środku delikatne i miękkie. Soczyste, rozpływające się w ustach,
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Odpowiednio przygotowane i doprawione potrawy nie tylko zaspokajają głód, ale także rozgrzewają. Sok, zupa i ciasto z przyprawami korzennymi to idealne propozycje dla zmarzluch
Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołamiPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszyLato to niewątpliwie czas, kiedy w kuchni panują ryby i owoce morza. Warto jednak poznać możliwości kulinarne nie t
Bielsko-Biała, dn. 19 stycznia 2015 r.Co się sprawdzi najlepiej w karnawałowym menu? Wykwintne kanapeczki, tartinki, nadziewane makaronowe muszle czy faszerowane ptysie w wersji wytrawnej lub słodkiej to tylko przykłady mini prze
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:Ravioli z dynią• Czas przygotowania: 30 minut• Poziom: średniSkładniki:Makaron:– 300g mąki– 1 jajko + 9 żółt
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2016Magia świątecznych inspiracjiOryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem ZagrodowymDla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych
Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym – widowiskowy, orzeźwiający deser na zimno lub ciepłoDoskonały przepis na letni słodki deser jabłkowy serwowany na zimno. Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym jest
11 maja na antenie telewizji TVS SILESIA rozpoczął się największy kulinarny show na Śląsku „8 smaków Europy”. Spośród setek wysłanych zgłoszeń wyłoniono 12 uczestników, którzy rywalizowali ze sobą na ulicach
Pomidorki koktajlowe w towarzystwie koziego sera i czarnych hiszpańskich oliwek Składniki: 400 g pomidorów cherry, 16-18 czarnych hiszpańskich oliwek, 200 g łagodnego koziego sera,oliwa z oliwek, sól, czarny pieprz, świeża ba