Drugie śniadanie na 5!17 sierpnia 2015Wielkimi krokami zbliża się koniec wakacji. Już wkrótce wszyscy uczniowie powrócą do szkolnych ławek i codziennych obowiązków. Jednak mamy sposób na to, jak zachęcić dzieci do codzie
Informacja prasowaWarszawa, 21 lutegoSposób na bakaliowego pączkaKarnawał tradycyjnie żegnamy hucznie i koniecznie na słodko. Tłusty czwartek i ostatki to dni, w których bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, a na naszyc
Tropea sagra della cipolla rossa – festiwal czerwonej cebuli16 lipca 2015Największy festiwal czerwonej cebuli odbywa się na południu słonecznej Italii. Jak wiadomo dla Włochów każda okazja do świętowania jest dobra, nie po
Aromatyczna, aksamitna zupa grzybowa – smak Świąt Bożego Narodzenia!Święta zbliżają się szybkimi krokami. Powoli zaczyna się okres bożonarodzeniowej gorączki, zakupów w amoku, nagle pojawiającej się potrzeby umycia oki
Informacja prasowaWarszawa, 25 stycznia 20174 pomysły na rozgrzewające dania z bakaliamiZima to czas, kiedy musimy zadbać o swoją odporność. Jedzenie ciepłych potraw, które jednocześnie przez składniki w nich zawarte nie w
Informacja prasowa7 maja 2014Zasmakuj mocy ukrytej w soczewicyZnana od czasów starożytnych, była samym z ulubionych posiłków Grekówi Rzymian. W Polsce uprawiana jako roślina pastewna, odeszła na długow zapomnienie. Soczew
Informacja prasowaWarszawa, 26 marca 2015Wielkanoc w bakaliowych smakach – PRZEPISYWianek migdałowy z rodzynkamiSkładniki:Ciasto:• 40 dag mąki• 1/2 szklanki cukru• 125 g masła• 3 dag drożdży• 1/2 szklank
Warzywa po afrykańsku z sosem orzechowym Sprawdzony przepis na proste a zarazem widowiskowe danie urzekające swym niezwykłym aromatem i zaskakujące niebanalnym smakiem. Oryginalne połączenie składników z masłem orzechowym spr
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, luty 2013Przepis na soczystą pieczeń w miodowej marynacie.Przygotowanie delikatnej i soczystej pieczeni wbrew pozorom nie wymaga długich godzin spędzonych w kuchni. Jeśli mamy dobry przepis i odpowie
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia smacznej przekąski. Skusisz się na takie połączenie smaków? Wystarczy 30 minut, aby przygotować prawdziwie włoskie danie!