Informacja prasowaPaździernik 2016Orzechowa jesień na słodko!Babeczki bananowe z masłem orzechowymCoraz dłuższe październikowe wieczory sprzyjają domowym spotkaniom z przyjaciółmi lub spędzaniu czasu z rodziną w kuchni
Informacja prasowa28 listopada 2016Smak grilla jesienią i zimą, czyli przysmaki prosto z patelni grillowejMimo tego, że czas długich, ciepłych i jasnych wieczorów przy grillu już dawno za nami, to nie musimy rezygnować z pys
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząb”. Smacznego!Pomidory n
Inspiracje kulinarneWarszawa, 20 listopada 2015Kurczak z dynią, suszoną żurawiną i szałwiąKażdy, nawet początkujący kucharz ma w swoim repertuarze danie popisowe. Taka potrawa jest prosta, ale efektowna i zawsze się udaje.
Informacja prasowaPoznań, 25 stycznia 2017 r.Pyszne pancakes z owocami – pomysł na deser i śniadanie Idealnym pomysłem na słodkie śniadania i pyszne desery są puszyste amerykańskie naleśniki, czyli pancakes. To bardzo pr
Kim są amatorzy dań gotowych i co najczęściej kupują?Coraz większe tempo życia i brak czasu znajdują swoje odzwierciedlenie w rosnącej konsumpcji dań gotowych. Odpowiadając na potrzeby konsumentów, producenci żywności ro
Rolada drobiowa z brokułami i aldameremPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 2 filety z kurczaka• ½ świeżego brokułu• 200 g sera Aldamer MSM Mońki• 2 łyżki oleju rzepakowe
Warszawa, luty 2017 r.Aromatyczne ostatkowe menuPrzepis na zapiekane muszle z twarożkiem i buraczkiemOstatki wieńczące karnawał, to jedna z najlepszych imprez w roku. Hucznie świętujemy je w klubach, restauracjach
Informacja prasowaWarszawa, 26 marca 2015Wielkanoc w bakaliowych smakach – PRZEPISYWielkanocny pasztet z żurawinąSkładniki:• 1 kg łopatki wieprzowej lub karczku• 500 g wątróbki wieprzowej• 4 nieduże marchewki
Bożonarodzeniowy łosoś z hiszpańskimi oliwkamiSkładniki:• 800 g filetów z łososia• 150 g hiszpańskich zielonych oliwek• 50 g hiszpańskich czarnych oliwek• 1 cebula dymka• 7 łyżek oliwy z oliwek• 1 łyżecz