Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijskąPrzepis autorstwa Katarzyny Marciniewicz – ChilliBite.plSkładniki: 100g śliwek kalifornijskich 30g ekologicznych płatków kukurydzianych 100%, bez cukru 30g migdałów bl
Chrupiące malinowe bezy z kremem TobleroneBezy to jedne z najmniej skomplikowanych w przygotowaniu a zarazem najpyszniejszych deserów. Sekretem udanej bezy jest sposób jej pieczenia a ściślej mówiąc SUSZENIA w odpowiedniej temp
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.PESTO W 3 WERSJACHSkładniki:Pesto klasyczne: 100 g bazylii2 ząbki czosnku, sól gruboziarnista, 100 g parmezanu, 400 g oliw
Sałatka cesarska z czarnymi hiszpańskimi oliwkami Składniki: 20 czarnych hiszpańskich oliwek,4 obrane ząbki czosnku, 3 łyżki soku z cytryny,6 filetów anchois, 2 łyżki musztardy Dijon,2 łyżeczki sosu Worcester, 1 główk
17.11.2016, WarszawaInformacja prasowaComfort food po włoskuZastanawialiście się kiedyś, dlaczego coś jest “smaczne jak u mamy”? Dlaczego z rozrzewnieniem wspominamy chrupkie placki ziemniaczane, które pałaszowaliśmy w d
Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowymSzybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy ma
Informacja prasowaPoznań, 22 czerwca 2017 r.Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo Podstawą zdrowej, zbilansowanej diety są owoce. Witaminy i minerały, które się w nich znajdują są niezbędne dla prawidłow
Informacja prasowaWarszawa, 25 sierpnia 2016 r. „Qmam kasze” na koniec lata, czyli jak zatrzymać słońce na dłużejPrawidłowo zbilansowana dieta powinna składać się z 5-6 porcji produktów zbożowych dziennie. Ambasadorka
Sałatka brokułowa z winogronami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:– brokuły świeże 2 szt.– winogrona czerwone
Informacja prasowa19 grudnia 2016#sylwester, #sylwester2016Kuchnia meksykańska jest pełna kolorów, smaków i przypraw. Kochamy ją za dużą ilość warzyw oraz lekko pikantne potrawy. Nic nas nie rozgrzeje w zimowy wieczór tak,