Gazpacho z zielonymi hiszpańskimi oliwkami Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów, 1 zielona papryka, 10-15 posiekanych zielonych hiszpańskich oliwek, 1 ogórek, 6 łyżek stołowych oliwy z oliwekz pierwszego tłoczenia, mała c
Drugie śniadanie dla dziecka do szkoły.Kilka inspiracji dla rodziców.Dieta polskich dzieci nie jest doskonała, większość jada tylko kilka produktów z piramidy zdrowego żywienia, które nie są w stanie zaspokoić potrzeb ży
Frittata z warzywami i jogurtem greckimPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki:– Jogurt typu greckiego naturalny 0% (np. od OSM Piątnica) 3 łyżki– cebula
Jajka z oliwkowym tataremSkładniki: 4 jajka, 6 zielonych hiszpańskich oliwek,6 czarnych hiszpańskich oliwek, kromka białego chleba, hiszpańska oliwa extra virgin, sól i pieprz,ocet winny, szczypiorek. Przygotowanie: Zagotuj w
Informacja prasowaWarszawa, 24 października 2016Pomysły na rozgrzewające jesienne śniadania Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Kiedy poranki stają się coraz chłodniejsze powinniśmy przywiązywać do niego szczególn
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime
Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijskąPrzepis autorstwa Katarzyny Marciniewicz – ChilliBite.plSkładniki: 100g śliwek kalifornijskich 30g ekologicznych płatków kukurydzianych 100%, bez cukru 30g migdałów bl
Bułeczki ślimaki z pastą ze śliwek kalifornijskich, twarogiem i płatkami migdałówSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dkg twarogu 1 łyżka cukru brązowego (opcjonalnie do twarogu) 3 łyżki pła
Informacja prasowa marki GosiaGrudzień 2016Tradycyjne leśne aromaty na świątecznym stoleDrobiowy pasztet z borowikamiDomowe pieczenie pasztetu to tradycja od setek lat znana w wielu polskich domach. W okresie świątecznym na p
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY• Czas przygotowania: 15 minut• Poziom: