Informacja prasowa7 maja 2014Zasmakuj mocy ukrytej w soczewicyZnana od czasów starożytnych, była samym z ulubionych posiłków Grekówi Rzymian. W Polsce uprawiana jako roślina pastewna, odeszła na długow zapomnienie. Soczew
Informacja prasowaWarszawa, 17 października 2017Jarmuż kocha bakalieJarmuż to rodzaj kapusty o bardzo sztywnych, zielonych liściach. Roślina jest uprawiana od wieków i już wówczas ceniono ją za jej właściwości odżywcze.
Aromatyczna, aksamitna zupa grzybowa – smak Świąt Bożego Narodzenia!Święta zbliżają się szybkimi krokami. Powoli zaczyna się okres bożonarodzeniowej gorączki, zakupów w amoku, nagle pojawiającej się potrzeby umycia oki
Informacja prasowaŁódź, 3 sierpnia 2017 r.Orientalny wrap z tortilli, czyli pomysł na smaczną przekąskę Podstawą zdrowego odżywiania jest utrzymywanie zrównoważonej diety i regularne spożywanie posiłków. Często się j
Bardzo ciekawa propozycja dla fanów włoskiej kuchni ale oczywiście nie tylko!Włoskie wariacje kulinarne – Lazania szpinakowaKażdy wie, że szpinak to warzywo, będące prawdziwą bombą witaminową. Niestety ta „zielona
Informacja prasowaPoznań, 28 lipca 2016Dressing – nieodzowny element każdej sałatki Sałatki stanowią bardzo smakowite urozmaicenie codziennej diety. Przyrządzenie ich jest prostei nie wymaga skomplikowanych, kulinarnych umi
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime
Koktajl śliwkowy „Jesienne zdrowie”Jesień idzie, czas na koktajl z suszonych śliwek, który będzie owocowym wspomnieniem lata w nadchodzące coraz chłodniejsze dni. Jest lekki, smaczny i bardzo zdrowy- idealny na śniadanie,
Bielsko-Biała, dn. 1 października 2014 r.Nowojorskie śniadanie z BenedyktemBenedykt jest elegancki i światowy. Kojarzy się z luksusową atmosferą XIX-wiecznego nowojorskiego hotelu, gdzie ponoć ma swoje korzenie. Jeśli twoje
Informacja prasowaŁódź, 13 lutego 2017Smaczne kotleciki wegetariańskie z cieciorki – zrób je sam! Charakterystycznym składnikiem dań kuchni Bliskiego Wschodu jest cieciorka. To roślina strączkowa, nazywana często „groc