Informacja prasowaPoznań, 22 czerwca 2017 r.Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo Podstawą zdrowej, zbilansowanej diety są owoce. Witaminy i minerały, które się w nich znajdują są niezbędne dla prawidłow
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia dzikiej uczty. Proponuje Wam obiad w postaci smakowitych i aromatycznych ravioli z jelenia. RAVIOLI Z JELENIASkładniki:400 mą
15 stycznia 2014 r.Placki ziemniaczane z włoskim akcentemPołączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych z mozarellą i pietruszkowo-bazyliowym pesto to idealna propozycja dla tych, którzy kochają kuchnię polską i włoską. A
Jak zapewnić sobie dobry początek dnia.Kilka prostych pomysłów na smaczne śniadanie dla każdego.Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Odpowiednio zbilansowane, bogate w błonnik pomaga regulować apetyt w trakcie całego
Informacja prasowaPoznań, 14 października 2016Jesień na talerzu – smakołyki ze słoikaJesień, szczególnie ta na talerzu, wcale nie musi być nudna i szara. Choć o tej porze roku coraz trudniej o świeże warzywa, to warto z
Roladki z tuńczykiem i kozim seremW krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związe
Informacja prasowaPoznań, 9 sierpnia 2016 r.Gruszki – idealny dodatek do potraw Większość owoców doskonale sprawdza się jako dodatek do deserów, jednak są i takie, które bardzo dobrze komponują się z daniami wytrawnymi.
Informacja prasowaPoznań, 28 października 2016 r.Rozgrzewające kremy na jesień – właściwości i przepisy Jesień to czas na rozgrzewające, bardziej kaloryczne i pełne witamin potrawy. W codziennym menu nie powinno zatem za
Informacja prasowaŁódź, 25 stycznia 2017Zupne koktajle – pomysł na noworoczną dietęPoczątek roku to dla wielu z nas czas pełen postanowień, które najczęściej związane są z dietą i aktywnością fizyczną. Najlepszym
Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki na placki:– młoda cukinia 3 sztuki